vrijdag 19 september 2008

Een toerke rond den blok lopen ???

Trail du cote d’opale (FR.) > Zondag 14 September '08

Daar ik deze zomer nog niet veel heb kunnen sporten heb ik eens iets nieuws uitgetest. Op vraag van de Fil (een collega) eens in Frankrijk een loopwedstrijdje gaan meedoen en ja zoals de meeste tjoepetrekkers niet de 12 km of 33 km, nee als roockey de 54 km ! Zou dat wel goed komen voor zo een loopspecialist als ik ???
Wat een avontuur, start om 9u15 op het strand van Wissant met 1600 deelnemers, waaronder 350 voor de 54 km. Eerst richting cap-blanc-nez 5 km op het strand (dat waren dan ook de enige kilometers die vlak waren) de rest is samen te vatten als de letterlijke omschrijving van trail-running. Hellingen en afdalingen op singeltracks, lopen in de duinen, op de keien van het strand (de zee stond te dicht) en dan cap-griz-nez omhoog. Toen hadden we reeds 29 km in de kuiten. Daarna nog eens door de duinen op en neer, door de bossen en naar 2de bevoorrading (km 41). Er zijn maar 2 bevoorradingen voorzien, de rest moest je zelf bijhebben in je rugzak.
Aangekomen bij km 44 stond ons nog een “leuke” verrassing te wachten : “on va nager” zei er iemand naast mij, en inderdaad. We moesten door een riviertje van 8m breed en 1.2m diep en dan weer verder voor de laatste 10 km. De laatste 3 km nog 400 m door een veen waar je 10cm diep in het water zakt en dan de finisch ! Zéééééééééér moe maar voldaan. Ikzelf als niet-loper vond dit avontuur zwaarder dan de triatlons die ik al heb gedaan en dat zijn er ondertussen al heel wat.
Proficiat aan mijne copain Fil (-14kg) met zijn 6u12 (127/329) en mezelf (+14kg) die nog een verdienstelijke 6u35(177/329) liep. Voor onze eerste kennismaking met trail-running zeker niet slecht te noemen. (verschil in gewicht)
De mooie omgeving, de perfecte organisatie en het zeer mooie weer maakten ons weekend Côte d’opale schitterend. Dit is zeker voor herhaling vatbaar.
Nog dank aan onze supporters die het zagen zitten om van pier naar pol te rijden en ons zo 10 keer te zien.
Volgende afspraak Kasterlee “ DE HEL “
Greets den TONY