vrijdag 5 september 2008

Almere - Traditie in "Long Distance Triathlon"

Almere - weekend van 30 en 31 Augustus '08

Deel I

Naar jaarlijkse gewoonte trekken we op het weekend van Waregem Koerse met een grote bende naar Almere om of mee te strijden op zaterdag met de Full 1/1 Tri of om gewoon te supporteren – aanmoedigen – ondersteunen van onze clubleden die meestrijden in de Full.Tri.
Dat er jaar na jaar meer supporters dan effectieve atleten op de camping toestromen laat veronderstellen dat het daar TOP is.

15 supporters voor twee atleten, ze durven haast niet opgeven, zelfs al zullen ze zeer diep zitten. Kurt en Piet komen beiden voor de tweede deelname aan de start op Zaterdag, ze kennen perfect het parcours en hun eigen mogelijkheden. Maar een Full is nog steeds een “lang end” om te overbruggen er kan van alles misgaan, zelfs VOOR de wedstrijd. ( fietsen die van het autodak vallen > nr’s die niet goed op de helm zijn “geplakt” )? maar eenmaal de wedstrijd op gang getrokken trekken deze "beren" zich daar niets meer van aan. Op de gebruikelijke moeilijke momenten in het lopen na, slagen beide met brio in hun opzet. En kunnen ze weer een streepje bijplaatsen op het reeds goed gevulde palmares. Proficiat aan beide, ze noemen jullie wel geen “Ironmannen“ bij de aankomst maar voor ons en alle triatleten horen jullie daar zeker bij.
De ervaren Belgen gingen zowaar met de prijzen weglopen ( pak dit maar letterlijk )
winnaar Gerrit Schellekens en tweedes Dirk Van Gossum, lieten alle jonge veulens het nakijken zodat mijn argument van "de leeftijd" t.g.o. de jongere atleten volledig in het niet valt.

321 finishers > Piet 11 hr. 03 min. 29 sec. >> Kurt 11 hr. 26 min. 29 sec.

Deel II

Dit jaar kregen we er gratis nog een wedstrijd bij op Zondag.
Niet zomaar een wedstrijdje, maar het ITU WK. Lange Afstand. ( 3x de OS Distance = 4km zw. 120 km.fietsen en 30 km lopen ) 1 deelnemer in het bijzonder zullen we in de gaten houden. Onze eigenste Stijn die de Belgische eer bij de pro’s moet verdedigen. Veel schoon volk aanwezig met vooral Frankrijk, Engeland, Denemarken en natuurlijk thuisland Nederland au grande complet. Dit tot grote tegenstelling met ons Belgenland kunnen deze federaties zo te zien WEL hun atleten motiveren ( zelf al is het met geld ) om mee te dingen naar de ITU titels. De Fransen domineerden het mannengeweld, met winnaar Julien Loy (+ nog 4 man bij de eerste 8 ). Bij de vrouwen was er 1 die iedereen in de schaduw zette – Crissie Wellington, met wat een gemak heeft deze deerne de wedstrijd gedomineerd. Je haast denken dat ze aan het loslopen was, zo ontspannen zag het er uit. Met een tijd van 6u.20min.44sec. zou er zelfs een 21st.plaats in de mannenwedstrijd zijn. De “Battle of de sexes” zoals men in de Zwintriathlon wil proberen is hier bijna een feit, zelfs zonder extra voorsprong. Onze Stijn was na het zwemmen aangewezen op een inhaalrace, wat er verkeerd ging “god en Joost mag het weten” maar 12 min. Na de andere starten met het fietsen is zelfs voor een super Stijn niet te overbruggen. Maar op karakter en ook wel een “bere” conditie, kon Stijn toch nog een 14°de plaats in 6u.08 min.57 sec. overall meepikken. Het zijn geen “kakkebroeken” hé die hem voorgaan maar absolute toppers. Nog een tweetal wedstrijden en we zijn bijna aan het einde van het seizoen, iedereen heeft wat nood aan rust.
Al zijn er die nog wat andere plannen hebben, maar daar later meer over.

Greets