dinsdag 22 juli 2008

man man man, WAT een race Day

1 weekend , 3 wedstrijden , 7 individuele en 1 trio , 4x het podium
“ just do it “ Waar te beginnen met het verhaal ?


Onze voorbereiding die begon op zaterdagavond, zijnde een gezellig samenzijn met wat extra taart, chips, borrelnootjes en biertjes (alle soorten waren voorhanden) dit leek ons nu niet de juiste manier om de wedstrijden op Zondag aan te vangen,
er was zelfs een pittige retoriek van de echtgenotes, over de te verwachten prestaties.

Maar we zullen de zaterdagavonden voor de grote wedstrijden reserveren want zie wat een “race Day” het is geworden, laat ons starten met de langste wedstrijd en nog beter

lady’s first

ons Sophie , gaat eventjes winnen in Aarschot !!!, niet van de poes , een echte knalprestatie
met een tijd van 3 hr. 31 min. 00 sec. , ruim 2 min. 52 sec. voorsprong op de nummer 2 Van Eesbeeck Christel, mag men aannemen dat het een mooie dag was, een sterk fietsnummer ( voorsprong genomen ) een volhardende loopprestatie ( voorsprong behouden ) kunnen enkel maar bevestigen dat de conditie toch nog niet zo mager is als voorheen aangenomen,een dikke proficiat van het ganse team.

In diezelfde wedstrijd streden ook enkele van onze mannen, Karl werd verdienstelijk 39 st. met een tijd van 3 hr. 20 min. 57 sec. ( deze tijd was vorig jaar top 25 )
en onze Kurt weet van geen ophouden ( staat niet in zijn woordenboek ) met een tijd van 3 hr.57 min. 42 sec. doet hij ± 5 min. beter dan vorig jaar.
Maik kreeg dan jammer genoeg af te rekenen met pech tijden het fietsonderdeel,
nie forceren maik ” let it go “ de volgende keer beter.

Oudenaarde , deel een > 1/8 tri sprint , met de nadruk op SPRINT

Een derde plaats voor Stijn en zesde voor Edward, hiermee 2 en 4 Belg zijnde, was knap zeer knap,
wetende dat stijn weinig of zelfs helemaal geen specifieke training achter de rug heeft voor deze afstand mag het ook niet verbazen dat een uur lang vol en diep in het rood gaan pijn kan doen,
zelfs of misschien nog meer dan op een lange afstand.
Na weeral een prachtig zwemonderdeel,was het voor Edward alle hens aan dek,om het verschroeiende fietstempo (± 33 min. voor 20 km.) te kunnen volgen, een mooie marge, om het lopen op eigen tempo te kunnen afsluiten zonder plaatsverlies was de beloning voor de volharding.
Onze Johan was aan zijn tweede wedstrijd toe en tussen al die laagvliegers was dit geen sinecure, de snelheid is hoog bij alle drie de onderdelen,zelfs bij de wissels, er is gewoon geen marge voor foutjes,maar alles kan en zal beter worden, men mag gewoon niet vergeten “ FUN “ te hebben.

Stijn > 1 hr. 00 min. 34 sec. >> Edward 01 hr. 03 min. 23 sec >> Johan 01 hr. 18 min. 38 sec.
Oudenaarde , deel twee > 1/8 tri sprint > Flanders Intercity Team triathlon trophy

Op aanvraag van stad Waregem, zou ons clubje een ploeg afvaardigen voor bovenvermelde wedstrijd de instructies waren duidelijk, breng de snelste zwemmer/fietser/loper van stad of gemeente in de ploeg en “ let de beasts go “.
Nu hebben wij niet de snelste zwemmer/fietser/loper van de stad Waregem in onze ploeg maar wel ervaring in triatlon, en dit was ons belangrijkste wapen, al de leden van ons team waren “age groupers 40-44” ( waren allemaal zelfs bestuursleden ), en toch gingen we tot ieders verassing met de overwinning lopen. Ja na een ontspannen zaterdagavond en dito goede nachtrust kan men net dat ietsje meer tegen al dat jonge geweld. Tony , piet en geert ( ikzelf ) moeten wel zeggen dat het leuk was op dat podium, het was lang geleden zo nog eens op dat hoogste blokje te staan.



Lady's en Gentlemen het was een prachtige “ race Day “ thanks

Ook thanks aan al de organiserende clubs, zonder moeten we gewoon thuis blijven.